radioklima

RADIO KLIMA

Gyldendal 2023

Veninderne Asta og Pil går aktivt ind i klima-kampen, men de er ikke enige om, hvor langt de skal gå.
En spændende letlæst historie til de 10-13-årige
En del af serien små mellem_rum

MISSION MENNESKE

Krabat 2022

Fox synes selv, han er ret klog. Indtil han møder Martha. Til gengæld har hun først lige fået en krop. …

balkan

DET HER ER BALKAN

Gladiator 2022

Bygger på en virkelig historie.

Historien fører os til Bulgarien, Sibirien, og med bulgarerne til Grækenland, hvor de lever som lavtlønnede sæsonarbejdere.

Det her er Balkan udspiller sig under kommunismen, og efter systemets fald, hvor drømmen om frihed og demokrati væltes over ende af nådesløs markedsøkonomi og et korrupt mafiastyre.

En fortælling om et tabt paradis og kampen for overlevelse.

#TABER

Gyldendal 2022

Lyden skar i hendes ører, som et angreb.
Pling, pling, pling.
Hun vågnede med et sæt og satte sig op i sengen. Okay, ro på. Det var en drøm. Men lyden var virkelig. Hun var faldet i søvn. Uden at sætte sin mobil på fly. SoMe var gået amok. Hun var blevet tagget i et billede. Et billede fra festen. Dét billede fra festen. Hurtigt scrollede hun nedad.
OMG!!!!!!!
ik send nudes når du ligner en ko
Lui hva sir du til det?;):D:D …
Eva svedte. Hvem havde lagt det foto op? ‘Adam Og Eva’ hed profilen. Kun lidt over tyve følgere. Den måtte være ny. Mens hun sad og så på den, kom der et par mere.

En bog om det ultimative kontroltab. Om venner, der svigter. Men også om kærlighed og retfærdighed.

CONGOBAJER

Alinea 2020

Congobajer er en ungdomsroman om kærlighed, sex, utraditionelle venskaber, men også om store valg og nye muligheder.

Congobajer henvender sig til de trænede læsere i udskolingen. Bogen er læsepædagogisk bearbejdet, har et lix på 19 og udkommer i Sort Læseklub.

BANDET, PIGER OG EN BRUGT HUND

Gyldendal 2018

"Bandet, piger og en brugt hund er virkelig dejlig læsning. Sproget flyder godt, og der er en ganske naturlig og velformuleret dialog bogen igennem. Blandingen af musikinteresse og spirende kærlighed vil uden tvivl tiltale både drenge og piger. " Bogbotten.dk

OTTO SI'R RISOTTO

Gyldendal 2017

Ottos ven siden børnehaven, Tilde, har pludselig fået bryster og er sur over alt muligt. Heldigvis mener hun at Otto sagtens kan være med i bandet, selvom han aldrig før har spillet bas. "Du er helt sikkert meget bedre til at spille bas end til at stave," siger Tilde. "Fin, let og genkendelig frilæsningsbog om usikkerhed, rockmusik, venskab og forelskelse. Anbefales" (Lektør Jesper Holtoug)

SKUNKS

Calibat 2019

Fra lektørudtalelsen: "Barsk og medrivende historie - virkelig godt skrevet, så spændingen bevares gennem hele bogen." "Anbefales til alle ungdomsafdelinger."

SWEETTALK

Gyldendal 2015

"En lille anbefalelsesværdig psykologisk spændingsbog om drømme og forhåbninger, der fører til gale handlinger." (Dokk1børn.) "Hovedpersonerne er troværdige ... En velskrevet bog." (Fra lektørudtalelsen.)

LORTEKLUBBEN

Turbine 2015

En fagbog for børn. "Alle fordomme og tabuer om toiletbesøg nedlægges i denne bog. Der fortælles åbent om lort og prutter på en både seriøs og sjov måde." (Fra lektørudtalelsen.) Sælges nu for kun 150 kr. Køb ved at sende en mail til hieroglyf snabela gmail.com

LABYRINTHISTORIER

Kloakkens Forbandelse Fest i Klubben For Vildt Helt GratisMine første tre ”Du-er-selv-hovedpersonen”-bøger handler om Mille og Alma. Læseren er Mille, og skal tage valg undervejs i forhold til typiske tweenpige-dilemmaer. Der er tre slags slutninger, afhængigt af hvilke valg man tager: De gode, de dårlige og de virkeligt kreative.

Kloakkens forbandelse foregår i Københavns kloakker og handler om at redde et glemt, udstødt folk fra en 200 år gammel forbandelse. Der er 232 veje gennem kloakken, så held og lykke med at hæve forbandelsen og finde vejen ud.

Dorte Schou kan bookes til skriveworkshop i labyrinthistorier. Se muligheder for at søge støtte til forfatterhonoraret under fanen KURSER.

DYRENE

Muldvarp Loeve Kolibri Hvalros FlagermusTi små bøger om dyr i hverdagssituationer. Historierne fortælles gennem tegningerne med repliklignende tekst, sat op så enkelte ord nemt genkendes af både små børn og begynderlæsere. Bøgerne er blevet til i samarbejde med musiker og komponist Susi Hyldgaard og indlæst af skuespiller Charlotte Fich.

Se alle titlerne her
Dorte Schou, der er tekstforfatter, skuespiller og illustrator har tegnet og skrevet disse fem billedbøger. Illustrationerne er enkle, udtryksfulde stregtegninger med farvede detaljer på hvid baggrund. Fem ganske charmerende bøger, især for de yngste, men også for begynderlæsere.

- Lektør Ulla Møller
"Stregen er løs og skitseagtig, men meget udtryksfuld. Tekst, sats og illustrationer opleves som en udtryksfuld helhed i et harmonisk layout. Bøgerne har en egen kunstnerisk og charmerende udstråling."

- Lektør Else Lerche

BØRNEKOR

hej sjulla hop sjulla bare taeer Ubetinget Skrigepligt Tro Haab Lakridskonfekt Tyngdekraft og Kaerlighed Proev at Sig PytI samarbejde med komponist Jakob Høgsbro, har Dorte Schou og Martin Gerup skrevet tekster til nu 11 samlinger af børnekor. Teksterne handler om glæde, sorg, tro, fars nye kæreste, kæledyr og alt muligt andet vigtigt. De bliver sunget af masser af børn i hele Danmark.

Se alle titlerne her